tiistai 29. tammikuuta 2013

CSIW-5* Zürich ja matka jatkuu Itävaltaan...

Nyt on kauden ensimmäiset kansainväliset kisat takana ja heti tällä viikolla seuraavat edessä. Viikonlopun aikana en hirveesti ehtinyt kirjoittaa, sillä sekä perjantaina että lauantaina hypättiin lähes yöhön asti..

Eli perjantaina siis molemmat hevoset aloittivat hyvin puhtailla radoilla. Illalla osallistuin Lalikilla 155cm GP luokkaan, lähdin radalle toiseksi viimeisenä eli numerolla 43. Joten minulla oli hyvin aikaa seurata muiden ratsastusta ennen omaani ja suunnitella omat ratkaisuni radan tehtäviin. Radalla oli paljon vaikeita linjoja ja erityisesti kolmoissarja osoittautui todella hankalaksi. 

Lalik oli aamun luokan veryttelyssä sekä radalla ollut todella hermostunut, ja olin hieman huolissani GP radalle lähtiessäni, että jos Lalik on edelleen yhtä hermostunut niin tulevat tehtävät radalla olemaan meille todella vaikeita. Lalik oli kuitenkin heti veryttelyssä jo paljon rauhallisempi ja levollisempi kuin aamun luokassa. Martin lähti numerolla 35 ja tuli sitten oman ratansa jälkeen antamaan minulle vielä viimeiset ohjeet, Martin oli saanut pudotuksen 1. esteellä sekä kolmoissarjan C-osalla. 

Radalle ratsastessani Lalik tuntui hyvältä, ja aloitin ratani mahdollisimman pian lähtömerkin saatuani. Kaikki alkoi hyvin ja Lalik hyppäsi hyvin, sain kuitenkin pudotuksen 4. esteellä joka oli "London 2012 bussi" muurin muodossa, jatkoimme kuitenkin hyvässä rytmissä, enkä ollut varma oliko muuri pudonnut sillä kevyiden palikoiden putoamista ei juuri kuullut. Viimeisellä linjalla oli edessä vielä kolmoissarja ja sieltä sain pudotukset B ja C osilta. Eli maalin tulimme 12 virhepisteellä, johon olin oikeastaan tosi tyytyväinen. Lalik oli tehnyt hyvän ja tasaisen radan, sekä omaan ratsastukseeni olin myös tyytyväinen (mikä yleensä on aika harvinaista)... Näin isolla ja vaikealla radalla vaan pienet virheet yleensä kostautuvat aina. Tämä oli minun ja Lalikin toinen yhteinen 5* GP.

Perjantai-iltana klo 22.30 osallistuin Cassanon kanssa Jump'n Drive luokkaan, jossa ratsastettiin ensin 7 esteen rata, sitten tultiin hevosen selästä alas, lähdettiin juoksemaan, hypättiin itse jalan pieni pysty-este ja siitä suoraan Mercedes-Benz urheiluauton rattiin ja ajaa sillä merkitty rata. 

Hevosen kanssa esteradalla tein nopeimman suorituksen, mutta auton ratissa ei mennyt ihan niin hyvin. Auton penkki oli niin alhaalla, että minulla oli todella vaikeuksia nähdä autosta yhtään mitään. Mutta lopputuloksena kuitenkin 6. sija.

Lauantai aamuna osallistuin luokkaan, jossa kansainväliset ratsastajat ratsastivat kansallisiin luokkiin osallistuvien hevosella. Joka joukkueessa oli kaksi kansallisia luokkia kisaavaa ratsukkoa sekä ratsastaja kansainvälisistä luokista. Ennen luokkaa ehdin kokeilla hevostani kahden hypyn verran ja sitten lähdimme radalle. Kilpailu ratsastettiin viestinä, seuraava sai aina lähteä kun edellinen oli saavuttanut "vaihto alueen". Minun kohdalleni osui kiva hevonen, jolla hyppäsin virheettömän radan, joukkueemme aika riitti 6. sijaan. 

Aamupäivällä oli sitten vuorossa Lalikin 150cm luokka. Sain radan puolivälissä pudotuksen kahdelta pystyltä peräkkäin. Muuten Lalik hyppäsi todella hyvin ja olin kuitenkin tyytyväinen suoritukseemme. 

Illalla vasta klo 22.35 alkoi Knock-Out luokka johon osallistuin Cassanolla. Olimme etukäteen päättäneet, että en lähde yrittämään ihan hullun kovaa, sillä tälläinen luokka on yleensä aika kuluttava ja stressaava hevoselle. Hävisin ensimmäisellä kierroksella täpärästi venäläisratsastajalle. 

Kisa-päivä jälleen venyi yli puolen yön...

Sunnuntaina klo 11 oli joukkuekilpailu (2 ratsukkoa/joukkue) 135cm tasolla. Ensimmäisenä hyppäsin joukkueessa Cassanolla ja Martin Landliebstellä. Etukäteen päätettiin kumpi hyppää radan ensimmäisenä, ja kun ensimmäisen hevosen jalat ovat maassa viimeiseltä esteeltä, saa toinen aloittaa ratansa. Martin hyppäsi radan ensimmäisenä, sai pudotuksen viimeisellä esteellä, eli siitä tuli 4 sekuntia lisää aikaamme. Cassanolla sain kaksi pudotusta, joten aikamme ei ihan riittänyt sijoitukseen. Toisessa joukkueessa hyppäsin Lalikilla ja Martin hevosella Future. Lähdin Lalikilla ensimmäisenä, tein puhtaan ja nopean radan, Martin samoin Futuren kanssa. Sijoitus oli viides!:) Olimme muutamien kymmenysten päässä kolmannesta sijasta, mutta näin tarkkaa se on usein esteratsastuksessa... Olimme kuitenkin tyytyväisiä sijoitukseemme:)

Martin hyppäsi World Cupin sunnuntaina, Principal pudotti ensimmäisen esteen, mutta sijoitus kuitenkin loppuen lopuksi 8.!:)

Viikonloppu oli aika rankka, mutta olen tyytyväinen tuloksiin näin alkukaudesta ja tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin!

Nyt 15min sisällä pakkaamme hevoset autoon ja lähdetään kohti Itävaltaa. Mukana minulla on samat hevoset kuin Zürichissäkin eli Lalik ja Cassano. Kilpalu on CSI3* Treffen ja alkaa huomenna eläinlääkärin tarkastuksella ja torstai aamuna on ensimmäinen luokka..

Koitan päästä kirjoittelemaan viikonlopun aikana! Kuvia Zürichistä tulee vielä jälkikäteen!:)

Ja pahoittelen mahdollisia kirjoitusvirheitä sillä nyt en enään ehdi tarkistamaan tekstiä.

Palataan!:)

-Juuli

4 kommenttia:

 1. Hyvin on mennyt kisat! Vähän kuulosti hauskalta tuo jossa piti ratsastajankin hypätä ja lopuksi vielä ajaa autoa. :D

  VastaaPoista
 2. Onnea! :) Munkin mielestä hauskan kuulonen toi missä piti ajaa autoakin :D

  VastaaPoista
 3. Onnea tuleviin kisoihin! :D Näitä sun tekstejä on tosi kiva lukea, aina odottaa innolla uutta .. :)

  VastaaPoista
 4. Onnea hyvin menneistä kisoista ja tsemppiä tuleviin!:)

  VastaaPoista