maanantai 11. maaliskuuta 2013

Viikonloppu Suomessa

Viime viikonloppu oltiin Martinin kans Suomessa. Torstai iltana lennettiin Suomeen, 11 aikoihin illalla oltiin Helsingissä, mun sisko (Hanna) haki meidät lentokentältä ja mentiin siitä sitten niiden luo yöks. Perjantai-aamuna herättiin klo 6.30. Ehdittiin siinä aamulla nähdä vielä nopeesti siskon kolme lasta, jotka oli meitä odottanu jo viime näkemisestä asti! Hannan kyydissä lähdettiin sitten Pasilan rautatieasemalle, klo 8 aikoihin lähti juna Hämeenlinnaan. 

Hämeenlinnaan saavuttuamme aloitettiin radan rakennus ja klo 10 alkoi ensimmäinen tunti. Valmennuksia pidettiin puolen tunnin ruokatauolla klo 15.30 asti. Kaikki oppilaat suoriutui tehtävistä hyvin. Parasta oli, että kaikki viime kerralla mukana olleet olivat edistyneet huomattavasti ja selvästi parantaneet niitä asioita mistä viimeksi puhuttiin! Todella antaa valmentajalle motivaatiota ja innostusta auttaa, kun huomaa että oppi todella menee perille ja oppilaat ottavat neuvot tosissaan. Usein törmää ratsastajiin, jotka eivät tykkää ottaa oppia vastaan. Mutta tosi asia on se, että aina ja kaikki voi oppia lisää ja itse muistutan aina siitä, että virheitä tulee aina ja niitä täytyy tulla, virheet ovat oppimista varten. 

Valmennuksen jälkeen lähdettiin sitten Tampereelle. Meillä oli kylässä mun täti Ranskasta ja kaksi serkkuani. Serkkuja en ollut nähnyt aikoihin, joten oli kiva nähdä pitkästä aikaa. Lilliä ja Niiloakin ehdin käydä moikkaamassa tallissa, molemmat näyttivät tyytyväisiltä..:)

Lauantai-aamuna klo 8 lähdettiin junalla kohti Oulua, iltapäivällä oli tiedossa rakkaan Mummin hautajaiset. Suru ja ikävä on kova, mutta Mummilla on varmasti hyvä olla siellä missä tällä hetkellä onkaan.. <3

Sunnuntai-aamuna klo 6.30 lähdettiin taas junalla kohti Helsinkiä, klo 14 aikoihin oltiin Helsingissä. Ehdittiin siinä pikaisesti käydä syömässä ja sitten bussilla lentokentälle. Klo 16.30 lähti lento Zürichiin. Sunnuntain aikana tuli matkustusta reilun 13 tunnin verran, kyllä uni sitten maistui illalla.. Muutenkin tuli ihan riittämiin matkustusta tänä viikonloppuna. Mutta oli ihan mahtavaa käydä valmentamassa hyviä oppilaita, nähdä perhettä , siskot, siskon lapset, veli, täti, serkut, omat hevoset ja Oulussa sukulaisia joista monia en ollut koskaan ennen tavannut.

                                          Martin lepäs vähän junassa..;)Maisemia..:) Koko viikonlopun oli ihan mahtava sää, vaikka ei siitä paljoa ehdittykään tällä kertaa nauttia. 


Tänään on palattu arkeen ratsastuksen ja työn merkeissä, tänä viikonloppuna ei ole mitään kisoja, mutta ensi viikolla sitten taas.. 


                              Taas tuli ostettua vähän Suomalaisia herkkuja mukaan, mm.    Elovena puuroa, Domino keksejä, Pätkiksiä, Lakua ja yks mitä ei olla aikasemmin ostettu mukaan, Oivariinia! Täältä mistään ei nimittäin saa suolattua voita, pelkästään                          margariinia tai ihan 100% voita.. Kuulostaa varmaan todella oudolta, että joku tuo Oivariinia ulkomaille, mutta pienet asiat on isoja kun niitä ei olekaan saatavilla!
Martin ja veljeni Jonathan Oulussa:)

                                       

Nyt voitte seurata blogiani myös Bloglovinin kautta ja Instagramissa: ajkontio.

-Juuli

20 kommenttia:

 1. Tosi kiva blogi!:) Jäisin mielelläni seurailemaan bloggerin kautta, voisitko laittaa tuohon sen liity lukijaksi nappulan että minäkin pääsisin seuraamaan. :)

  VastaaPoista
 2. Blogiin voi kyllä liittyä lukijaksi ilmankin että lukijat/liitylukijaksi nappi olisi täällä blogissa näkyvillä. Liityin! :)

  VastaaPoista
 3. Sun blogi on kyllä todella kiva, olenkin jo pidempään tätä lukenut! Olisi aivan mahtavaa päästä sinun valmennukseen joskus, mutta tuskin tulee tapahtumaan.. :)

  VastaaPoista
 4. Moi Juuli!
  Tää sun blogi on ihan superkiva ja sitä on mielenkiintosta seurata! :)
  Voisitko joskus tehdä postauksen, jossa kerrot hieman tarkemmin asumisestasi siellä Zürichissä? Olisi tosi kiva kuulla myös vähän normaalista arjestasi, olisiko aikataulupostaus mahdollinen? :D

  VastaaPoista
 5. Hei Juuli ! Olen aina haaveillut pääseväni sinun valmennuksiisi, ja toivon että joskus sinne pääsen :)
  Jään seuraamaan blogiasi, mutta tahtoisin esittelyt kuvien kera, mahdollisesti, hevosistasi, joita ratsastat. Oliko asia niin, että sinulla ja Martinilla on oma talli, vai oletteko vuokralla?

  taikaatallilla.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Kiitos hyvistä ideoista, ja postaus normaalista arkipäivästä on tulossa!:) Hevosten esittelyt laitan myös heti kun löydän kaikista hyvät kuvat:)

  Työskennellään Martinin kans kumpikin Martinin isän Thomas Fuchsin tallissa.

  VastaaPoista
 7. Tarvitsetko banneria? Voin tehdä ajankuluksi, jos vain haluat;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kiitos, olis kiva tottakai jos haluat tehdä!:)

   -Juuli

   Poista
  2. Juu, huomenna voisin väsätä:) Ja käy toki kurkkaamas mun blogia jos kiinnostaa ;) Se kertoo tinkertamman elämästä. Tarkoitus olis jossain vaiheessa päästä kisaamaan, mutta tällä hetkellä olemme puskaratsu ja puskaratsastaja :D http://fionaraksun.blogspot.com/

   Poista
  3. En oo varma lähettikö äskeisen kommentin, joten tässä tämä valmis banneri:) https://accounts.google.com/ServiceLogin?hl=en_US&continue=https%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Flh%2Flogin%3Fcontinue%3Dhttps%253A%252F%252Fpicasaweb.google.com%252Flh%252Fsredir%253Funame%253D111807860253616975077%2526target%253DPHOTO%2526id%253D5860417908983301810&service=lh2&ltmpl=gp&passive=true

   Poista
 8. Moi!
  Tämä ei nyt ihanliity blogiisi, mutta haluaisin kysyä; miten tulit noin hyväksi ratsastajaksi?

  Itse olen n.
  Ko HeB
  Re 70cm

  Ylläpito ponini
  Ko HeA
  Re 60cm

  Haluaisin kehittyä niin este, kuin koulupuolellakin.
  Tällähetkellä kisaan vain esteitä, re 50cm.
  Laaja kysymys, mutta esim. Kenen valmennuksissa tai tunneillla kävit? Millä tallilla? Kuinka usein?

  Ihailen suuresti sinua ja hevosiasi ja suurin haaveeni on joskus itsekkin olla yhtä hyvä:)

  Iso kiitos, jos vastaat.

  Olisiko sinulla jotain "valmentautumis ohjelmaa" antaa meille, niin, että siinä olisi ainakin vapaapäivät ja kuinka paljon viikossa mitäkin? Tai mitä olet itsr käyttänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka. En nyt mitään ihan yksinkertaista vastausta osaa antaa kysymykseesi. Mutta itse en ole koskaan antanut periksi ja olen aina jatkanut vaan eteenpäin pettymyksistä huolimatta!

   Olen aloittanut ratsastuksen omalla kotitallilla, äitini ja siskoni neuvoivat minua alkuun ja 11-vuotiaana aloin käymään Christopher Wegeliuksen tunneilla.

   Meidän kisahevosilla on yleensä yksi vapaapäivä viikossa ja niillä hypätään kotona 1-2 kertaa viikossa, käymme myös paljon maastossa, jotta hevoset saavat vähän vaihtelua normaaliin työhön.

   Tsemppiä jatkoon!:)

   -Juuli

   Poista
 9. Kiva blogi, löysin vasta äskettäin:) Tosiaan se lukijat-nappi auttaisi paljon. Mutta kuitenkin mielenkiintoinen ja mukava blogi, luin heti etusivun kaikki postaukset!

  VastaaPoista
 10. Kivalta vaikuttava blogi:) Tosiaan lukijat-nappi olisi kiva lisä. Siitä huolimatta mielenkiintoinen ja mukava blogi, luinkin heti kaikki etusivun postaukset:D

  VastaaPoista
 11. Minuakin kiinnostaisi tuo ratsastajan urasi kehittyminen ja viikko-ohjelma.

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille kommenteista! Vielä vähän opettelua tän blogin kanssa, mutta kyllä se tästä pikkuhiljaa lähtee menemään..:) Monet on kysyneet sitä lukija nappia, mutta en millään löydä, että miten saisin sen laitettua? Jos joku osaa neuvoa, niin neuvot olisivat tarpeen!:)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun oot siellä hallintapaneeli osiossa, missä sun blogi näkyy, niin valitset sieltä sen ulkoasu ja siitä jonku kohdan mihin tänne sen haluat ja lisää sitten lukijat;)

   Poista
 13. Varmasti mukava käydä välillä suomessa!oot mun idoli!;)

  VastaaPoista
 14. Hei! Ois tosi kiva jos tulisit valmentaa mua, kun oon ihan pulassa valmentajien kanssa kun jotaa on sovittu nii ne heti peruu valmennuksen.. mulla on koko aika ollu tavotteena päästä joskus GP kisoihin.. oon 13v. ja mä pelkään et mä en koskaa pääse ees alue-tasolle kun noita valmentajia nyt ei satu olemaan , käyn 2-3 kertaa viikossa tunnilla + omat ratsastukset ja oon treenannu nyt kolme vuotta puomeilla teitä yms. ja kun on nyt tuo omakin estehevonen nii palan halusta päästä hyppäämään, nii oisko sulla vinkkejä tai mitään? :D Tää on ehdottomast mun suosikki blogi !

  VastaaPoista