maanantai 1. heinäkuuta 2013

Schaffhausenin kisaviikonloppu

Nyt on Schaffhausenin kolmen päivän kisa-rupeama ohi, 13 rataa tuli ratsastettua ja 10 kertaa ajoin hevosautolla reilu 45km matkan täältä meidän tallilta kisapaikalle, eli kilometrejäkin siinä tuli ihan mukavasti. 

Lauantaina lähdettiin klo 7 aikoihin täyden hevosauton (7 hevosta) + yhden kahden hevosen auton kanssa liikenteeseen. Landliebste sijoittui 135cm aikaratsastusluokassa jälleen kolmanneksi:) 145cm aikaluokassa hyppäsin Arjolla ja Fardonilla, Arjo teki hienosti ensimmäisen nollaratansa tällä tasolla sijoittuen!!:) Fardonin kanssa kaikki meni nappiin, kunnes tulin viimeiselle linjalle (pysty, ja siitä 6 lyhyttä askelta sarjalle), Fardonilla on epätavallisen pitkä laukka, ja tiedän että kaikki normaalitkin välit ovat sen kanssa aina lyhyitä.. No.. Näin jo kaukaa, että olen tulossa vähän lähelle sarjalla, mutta ihan hyvään paikkaan kuitenkin. Yllättäen Fardon kuitenkin päätti lähteä hyppyyn askelta aikaisemmin, joten se hyppäsi suoraan sarjan a-osan (okseri) sekaan, ajattelin vaan, että huh nyt varmaan kaadutaan, mutta ei, Fardon hyppäsi vielä sarjan b-osankin!! Tuloksena siis 8vp, ja tästä selvittiin pelkällä säikähdyksellä ilman haavereita! Hyppäsin sitten vielä kerran radan 1. esteen rauhoitellakseni Fardonia. 

Sunnuntaina ensimmäinen luokka alkoi klo 10.45, joka oli 135cm finaali uusinnalla. Arjolla tuli harmittava pudotus perusradan viimeisellä esteellä. Landliebste teki puhtaan radan, uusinnassa sain yhden pudotuksen, joka riitti kuitenkin sijoitukseen.:)

Iltapäivällä oli sitten vuorossa 155cm Grand Prix luokka Fardonin kanssa. Veryttelin Fardonin pitkään ja rauhassa, jotta se olisi mahdollisimman tasainen ja rentoutunut edellispäivän "välikohtauksen" jälkeen.. Veryttely-hypyt aloittaessani huomasin, että kaikki tunti olevan ok ja Fardon hyppäsi hyvin. Radalle mennessä minua jännitti kuitenkin ihan hirveästi!! Kaikki meni suunntelmien mukaan, ja Fardon hyppäsi todella hyvin, tuloksena puhdas rata!:) Olin todella iloinen, tyytyväinen ja helpottunut tämän radan jälkeen!:) 

Toiselle kierrokselle pääsi ensimmäisen kierroksen 14 parasta, joista 8 oli puhtaita ratoja. Fardon hyppäsi toisenkin kierroksen virheittä, saaden kuitenkin yhden virhepisteen ajasta, tuloksena oli viides sija!:)

Oli aika rankka, mutta hyvä viikonloppu, ja kaikki kolme (Arjo, Fardon ja Landliebste) tekivät hyviä tuloksia!:)

Tänään saatiin viettää onneksi vapaapäivää, aamu meni ihan vaan lepäillessä. Iltapäiväksi lähdettiin sitten (minä, Martin ja M:n kaveri), Rheinfallin putouksille. Siellä on tosi kiva, mikskä sitä nyt sanois, temppurata(?), jossa on 13 eritasoista rataa, 1-2 on lapsille, 3 rata on ns. harjoittelurata, ja sitten aina mitä korkeampi numero, sitä haastavampi rata. Me suoritettiin 3, 4 ja 5 radat.

Alussa saadaan turvavaljaat, joku henkilökunnasta näyttää miten valjaat toimivat, valjaissa on kolme eri "lukkoa", joista kaksi kiinnitetään aina radan vaijeriin. Ollaan kerran aikaisemminkin käyty kyseisellä radalla Martinin kanssa, nyt toisella kertaa korkeat -ja haastavat paikat jännitti vähän vähemmän kuin ensimmäisellä.. Heh..:) Täytyy katsoa, jos M:llä olis jokunen kuva sieltä, niin saisitte vähän tarkempaa tietoa siitä, että miltä siellä näytti..:) 

Oli mukava päivä, lopuksi kävimme vielä tässä yhdessä läheisessä ravintolassa syömässä, josta saa parasta valkosipulileipää! Nam;)

Huomenna onkin taas vaihteeksi pakkailua vuorossa.. Sillä illalla hevosauto suuntaa kohti Itävallan Villachia ja siellä kilpailen viikonlopun CSI2* kisoissa.

Mukavaa viikkoa kaikille!:)

-Juuli

P.S. Kuvamateriaalia täällä blogissa on ollut niukasti varsinkin viimeaikoina, syynä siihen on, että ainoa kuvausvälineeni on ollut iPhone. Nyt olen kuitenkin päättänyt hankkia järjetelmäkameran, jotta saisin tänne blogiinkin vähän enemmän (hyviä) kuvia näytille! Joten enemmän kuvia luvassa lähiaikoina...:)

15 kommenttia:

 1. olisi kiva jos blogissasi olisi banneri!

  VastaaPoista
 2. Hei minkä kokosia on verryttelyesteet noissa luokissa? :)
  Ihan vaan ajattelin että millasta se hevonen pystyy ns kylmiltään hyppäämään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veryttely aloitetaan aina pienestä esteestä (n.70cm) ja siitä pikkuhiljaa ylöspäin, yhteensä n. 10 veryttelyhyppyä..

   Poista
 3. Onnea taas hyvistä sijoituksista :) saisinko muuten tehä sulle bannerin?

  VastaaPoista
 4. Ei ne kuvat automaattisesti ole hyviä vaikka järjestelmäkamera olisikin käytössä, sitä pitäisi osata myös käyttää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmasti, mutta olisi kiva opetella käyttämäänkin kameraa pikkuhiljaa, jos sellaisen hankin..:)

   Poista
 5. Kysyisin, että miksi sulla joskus nuorempana oli polvituki jalassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli silloin erityisen paljon kipuja polvessa, sama ongelma polven kierukan kanssa on edelleen, mutta on vaivannut viime aikoina vain tosi harvoin..

   Poista
  2. Taitaa olla yleinen vaiva esteratsastajilla :)

   Poista
 6. Kiva postaus! Ja menihän teillä ne kisat ihan hyvin! Ja olis kiva jos tässä blogissa olis enemmän kuvia:)

  VastaaPoista
 7. Sulla on kiva blogi ja oon nähnyt sut heppamessuilla. mulla on myös sun nimmari:))

  VastaaPoista
 8. Poikkeaako Sveitsin säännöt suuresti Suomen estesäännöistä? Onko se ihan sallittua hypätä 1. este uudelleen radan hyppäämisen jälkeen vai keskeytitkö vai miten tällainen tulkitaan? :-)

  Sinua seuraten saa olla ylpeä siitä, että on itsekin suomalainen. Kaikkea hyvää Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Sveitsin säännöt poikkea mitenkään suuresti Suomen säännöistä. Ratsastin radan loppuun asti ja hyppäsin sitten vielä yhden esteen, joten en keskeyttänyt. Tiesin että se ei ollut sallittua, mutta halusin hevosen takia tehdä vielä yhden hypyn, sen jälkeen jouduin käymään visiitillä tuomaritornissa.

   Kiitos! :)

   Poista