keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Suuntana jälleen Italia

Nyt on viime viikonlopun kassit ja kisakaapit purettu.. Ja pakattu uudelleen.. Huomenna suuntana jälleen Italia, tällä kertaa kisapaikkana Truccazano ja kisat ovat tasoltaan CSI2* ja CSI1*. 
Palataan kuitenkin vielä viime viikonlopun kisoihin Gorla Minoressa.. Valitettavasti en päässyt kisojen aikana nettiin ja kirjottelemaan tänne. Kaikki kolme hevosta hyppäsivät hyvin koko viikonlopun, suurempaa menestystä ei tällä kertaa tullut, mutta muutama sijoitus kyllä.. Koko viikonlopun oli vähän niitä fiiliksiä usein radan jälkeen, että "ei ihan, mutta melkein".. 
Uusimman hevoseni Fardonin kanssa oli hyvä fiilis koko viikonlopun ja sen kanssa yhteistyö parani päivä päivältä. Perjantaina hyppäsin Fardonilla 140cm Medium Tour luokan, tuloksella 0-0. Lauantaina lähdimme 150cm radalle, viimeisellä linjalla saimme kuitenkin yhden pudotuksen, joten tuloksena 4vp. Sunnuntaina lähdin Fardonin kanssa 155cm GP radalle. Rata oli aika iso, mutta lähdin kuitenkin radalle luottavaisin mielin, vaikka alla oli aika uusi hevonen. Fardon hyppäsi radalla ihan älyttömän hyvin ja se tuntui todella hyvältä. Esteeltä numero 5 saimme kuitenkin pudotuksen, joka oli täysin oma virheeni, tulin kaarteesta edelliseltä esteeltä, en vaihtanut laukkaa ajoissa, joten hevonen tuli vastalaukassa isolle okserille, seurauksena huono hyppy ja okserin takapuomi putosi. Olin todella tyytyväinen hevoseen, mutta vihainen itselleni tyhmästä virheestä! Mutta sekin täytyy muistaa, että meillä on vielä aika lyhyt yhteistyö takana ja oli aika aikaista lähteä noin isolle radalle näin pian.. Joten toisaalta, tästä on hyvä jatkaa!:)
Lauantaina Arjo sijoittui 140cm luokassa puhtaalla radalla. Sunnuntaina 140cm luokassa lähdin tekemään Arjolla nopeaa aikaa toisessa vaiheessa, sain kuitenkin pudotuksen toiseksi viimeiseltä esteeltä, joten kolmas sija meni sivu suun.. Tässä yksi esimerkki "ei ihan, mutta melkein" fiiliksistä.. Sunnuntaina 145cm vaikeutuvassa Jokeri -luokassa hyppäsin Lalikilla, teimme puhtaan radan ja sijoitus lopulta kolmas!:)
Hevoset tekivät hyvää työtä viime viikonloppuna ja ovat kaikki hyvässä kunnossa tulevia kisoja varten! Itse kuitenkin ehdin tässä jo vähän sairastaa muutaman päivän heti kisojen jälkeen.. Näin keväällä siitepölyt aiheuttavat minulle välillä aika rajuja oireita ja maanantaina nousi jopa pieni kuume. Mutta nyt tuntuu taas menevän parempaan päin, ja tosiaan hevosauto on jo pakattu ja huomenna aamulla startataan taas klo 6 kohti Italiaa. 
Tänä viikonloppuna hyppään hevosilla Arjo, Landliebste ja Cassano, sekä mukaan lähtee uusi hevonen Raven, jolla olen ehinyt ratsastaa vasta kaksi kertaa. Raven hyppää pienempiä CSI1* luokkia ja muut kolme CSI2* luokkia. 

Jatketaan taas viikonloppuna tai viimeistään maanantaina Trucazzanon kisatunnelmissa!

Hyvää yötä..:)

-Juuli

15 kommenttia:

 1. ootko notkea ja tarviiko sun mielestä ratsastukseen venyvyyttä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratsastus jäykistää, säännöllinen venyttely on todella tärkeää ratsastajalle, jotta paikat pysyvät ehjinä!:) Itse haluaisin olla notkeampi!

   Poista
 2. tsemppiä kisoihin, täältä kannustan ruudun tältä puolen!(:

  VastaaPoista
 3. Onnee kisoihin :) jos kerkeet kuvailla,niin kuvat ois aina kivoja :)

  VastaaPoista
 4. Miks et ikinä laita tänne videoita niistä radoista, ne olis oikeesti kiva nähdä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka kisoista minulla ei valitettavasti ole mahdollista saada ratoja videolle, mutta laitan tänne kaikki videot mitä on!:)

   Poista
 5. Oot paras ratsastaja ja onnee kisoihi! :))

  VastaaPoista
 6. Juuli miten ois kysymys postaus? Kysymyksiä tulee varmasti vähän liikaakin mutta mutta.. :D Kaikki fanitkaan ei varmasti tiedä sinusta niin kovin paljoa ja olisi mukava tietää enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kysymys postausta kyselty aikaisemminkin ja sellainen on tulossa!:)

   Poista
 7. Hei, voisitko kirjoittaa postauksen omista hevosistasi (tarkoitan niitä jotka ovat Suomessa, Rio Nuevo, Escape ym.), miksi et kipaile niillä, kuka niitä liikuttaa, hoitaa jne. ja mitä niille kuuluu? Olin ihan pihalla siitä, että olet edes muuttanut Zürichiin ja työskentelet myyntitallilla ja kilpailet siellä myyntihevosilla, ennen kuin aloin lukea blogiasi. Olisi kiva jos valaisisit vähän tietämätöntä. :)

  Hyvää kevään odotusta sinulle sinne Zürichiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, joo laitan varmasti tännekin Escapen ja Rio Nuevon kuulumisia lähiaikoina!

   Kiitos samoin hyvää kevättä!:)

   Poista
 8. Hei, minulla olisi pari (monta) kysymystä sinulle: Miten yleensä ratsastat hevoset ennen kisoja? Entä miten verryttelet eri hevoset ennen radalle menoa? Olisiko sinulla ratsastusvinkkejä hevoselle, joka hypätessä on alkuun tahmea ja laiska, mutta pikkuhiljaa kuumuessaan ei enää kuuntele pidätteitä? Olen myös miettinyt, millä konsteilla estehevosen jalat saadaan pysymään kunnossa mahdollisimman pitkään. Olisi hirmu kiva jos jaksaisit vastata kaikkiin. :)

  Hyvää jatkoa ja tsemppiä tuleviin kisoihin!

  VastaaPoista
 9. Moi :)
  Onko Konstantinos vielä sulla?
  Näin sut kerran hyppäämässä sillä joissain kisoissa.
  Tsempppiä kisauralle ja kaikkea hyvää.

  <3:llä kaimasi Juuli

  VastaaPoista